Campagne Fietsparkeren

Parkeer je fiets correct en spaar € 25 uit

In Almere zijn fietsen meer dan welkom. Als ze maar goed worden geparkeerd in een fietsenstalling of –rek en geen hinder veroorzaken. We hebben gratis parkeervoorzieningen voor fietsen en scooters. Let op: fietsen mogen in een bewaakte stalling maximaal 21 dagen geparkeerd staan.

Handhaven

Om de stad netjes te houden handhaven we in het centrum van Almere Stad en Almere Buiten en in de omgeving van alle stations; van Almere Poort tot en met Almere Oostvaarders. Parkeer je fiets of scooter daarom op een daarvoor bestemde plek en voorkom zo dat het je geld gaat kosten.

Parkeer je fiets goed en bespaar € 25

Verkeerd gestalde fietsen, scooters, weesfietsen en fietswrakken voeren we af naar het Fietsdepot op de Esplanade 00. De fietsen worden hier 13 weken opgeslagen. Tegen betaling van € 25 en op vertoon van een identiteitsbewijs en de sleutel kan de eigenaar de fiets daar ophalen.

Welke gebieden? 

Het handhaven beperkt zich niet alleen tot het centrum van Almere Stad en Almere Buiten (gebied zwembad  - Baltimoreplein). Ook alle stationsgebieden worden meegenomen: Almere Poort, Almere Muziekwijk, Almere Centrum, Almere Parkwijk, Almere Buiten en Almere Oostvaarders.  

Waar is het fietsdepot? 

Het fietsdepot waar de fietsen naar toe gebracht worden kunt u vinden aan de Esplanade 00 (bij de Foodpassage). Het depot is geopend op dinsdag, donderdag en vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur. 
Om uw fiets op te halen neemt u uw legitimatiebewijs en het sleuteltje van uw fiets mee. 

U kunt in het fietsdepot alleen pinnen om voor uw fiets te betalen. 

Hoe weet ik of mijn fiets in het depot is? 

Als we een fiets in het fietsdepot plaatsen, dan scannen we de fiets en maken we een foto. De foto plaatsen we op de website www.verlorenofgevonden.nl. Staat je fiets op deze site, dan komt meteen het adres van het depot tevoorschijn waar de fiets opgehaald kan worden.