Direct naar paginainhoud

Bij alle 14 parkeergarages en -terreinen in Almere Stad is de parkeerapparatuur vervangen. Er zijn nieuwe betaalautomaten, in- en uitritten, slagbomen en camera’s geplaatst. Dit heeft gezorgd voor verbeterde betaalmogelijkheden en gemakkelijker in- en uitrijden.

Kentekenherkenning

De nieuwe apparatuur is uitgerust met kentekenherkenning. Vanaf medio januari 2016 wordt na betaling bij het uitrijden het kenteken herkend en gaat de slagboom automatisch open zonder dat een uitrijkaart hoeft te worden aangeboden. Dit zorgt voor een betere doorstroming in de garages. Het kenteken wordt na uitrijden direct gewist.

Betaalmogelijkheden

Bij alle betaalautomaten kan met bankpas of creditcard betaald worden. Bij een deel van de nieuwe automaten blijft het mogelijk om met cashgeld te betalen. De nieuwe apparatuur is eenvoudiger in gebruik en minder storingsgevoelig.

In- en uitrijden op bankpas of creditcard

In plaats van een kaartje te trekken bij het inrijden, is het voortaan ook mogelijk om in- en uit te rijden op bankpas of creditcard (alleen visa/mastercard). Bij het uitrijden wordt de parkeertijd berekend en het bedrag van de rekening afgeschreven. Met een parkeerkaartje naar de betaalautomaat gaan is hierdoor niet meer nodig.