Direct naar paginainhoud

Dip & Go: snel en veilig betalen zonder pincode-invoer

Bij alle parkeerautomaten op straat kunt u betalen met Dip & Go. Dit is een snelle en veilige manier van betalen met uw bankpas. Bij Dip & Go betaalt de parkeerder het kaartje met zijn gewone bankpas, alleen hoeft bij het betalen geen pincode ingegeven te worden! Net als bij een normale pinbetaling maakt de parkeerautomaat na het invoeren van de bankpas verbinding met de bank, het rekeningsaldo wordt gecheckt en na goedkeuring kan de transactie verder gaan. De betaling vindt plaats door de transactie te accepteren.

Snel en veilig

Doordat de pincode niet wordt ingevoerd, kunnen skimmers* onmogelijk de volledige pinpasgegevens bemachtigen. Daarnaast duurt een transactie tot wel 30 procent korter dan bij pinnen.

* Skimmen is een vorm van betaalpasfraude, waarbij criminelen de magneetstrip van een pas kopiëren en de pincode bemachtigen op het moment dat er een betaaltransactie wordt verricht. Vervolgens maken de fraudeurs een kopie van de pas, en kunnen ze samen met de pincode geld opnemen en betalen in binnen- en buitenland.