Direct naar paginainhoud

Almere kent meerdere centra met voldoende parkeergelegenheid dichtbij alle winkels en uitgaansgelegenheden. In Almere is geïnvesteerd in goede, veilige en schone parkeergarages en -terreinen. Kiest u voor straatparkeren dan kunt u belparkeren of een parkeerticket bij de automaat kopen. Klik hier voor de kaarten van de betaaldparkeergebieden en garages in Almere Stad en Almere Buiten. De overige centra in Almere zijn geen betaaldparkeergebieden.

Betaaltijden

Op straat, op parkeerterreinen en in de parkeergarages gelden onderstaande betaaltijden.

Almere Buiten Almere Stad
Maandag t/m zaterdag 08.00-22.00 uur Maandag t/m zaterdag 07.00-24.00 uur
Zondag 12.00 - 17.00 uur Zondag 12.00 - 24.00 uur

Tarieven Almere Stad

Het voordeligst parkeert u in de parkeergarages en op de parkeerterreinen. Parkeren op straat is duurder, zie parkeertarieven.

Als u langer wilt parkeren zijn er ook dag- en weekkaarten mogelijk. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij de Parkeerservice.

Tarieven Almere Buiten

In Almere Buiten zijn de parkeertarieven op straat en in de garages gelijk, zie parkeertarieven. Een dagkaart in Almere Buiten is 24 uur geldig. Bij de parkeerautomaten op straat kunt u ook een parkeerticket voor meer dagen kopen (maximaal 7 dagen).

Betaalmogelijkheden

In Almere kunt u op verschillende manieren uw parkeergeld betalen:

Betalen per minuut in Almere Stad

Per 1 februari 2016 voert de gemeente Almere betalen per minuut in. Bij de parkeergarages in Almere Stad betaalt u bij cashless betalingen (met bankpas of creditcard) per minuut. U betaalt nu 'real time' voor de tijd dat u daadwerkelijk heeft geparkeerd.

Betaling met bankbiljetten of muntgeld blijft mogelijk. U betaalt dan net als vorige jaren per stap van 50 cent. Op het display ziet u het niet-afgeronde bedrag (bedrag bij cashless betaling). Dit bedrag wordt naar boven afgerond. Voor de eerste 9 minuten betaalt u € 0,50, daarna betaalt u € 0,50 per 15 minuten.

Het complete tarievenoverzicht vindt u HIER

Bij alle parkeerautomaten op straat kunt u betalen met Dip & Go en bij een aantal automaten ook met muntgeld, zie overzichtskaart Almere Stad en Almere Buiten.

In de parkeergarages en op de parkeerterreinen kunt u bij alle automaten met uw bankpas of creditcard betalen en bij een deel van de automaten ook met contant geld. In Almere Stad kunt u ook in- en uitrijden met uw bankpas of creditcard. Staat er een rij bij de betaalautomaat? U kunt dan met uw bankpas of creditcard afrekenen bij de uitrit.

Snel een parkeerplaats vinden

Op zes plaatsen rond het centrum van Almere Stad staan digitale informatiepanelen. Elke garage heeft een eigen nummer (P1 – P12). Op het informatiepaneel kunt u zien waar de garages zijn en hoe u hier het snelst naar toe kunt rijden. Ziet u op het paneel dat een parkeergarage rood is, dan is deze garage vol. Een wit gekleurde parkeergarage geeft aan dat er ruimte is om te parkeren.

Zo is in een oogopslag te zien of de garage van uw voorkeur nog plek heeft. 

Laadpalen elektrische auto's

In Almere zijn op diverse plaatsen oplaadpunten voor uw elektrische auto. Niet alleen op straat maar ook in de meeste parkeergarages. Voor een overzicht van de oplaadpunten en beschikbaarheid kunt u kijken op oplaadpunten.nl

Let op: staat u binnen het betaaldparkeergebied dan is een geldig parkeerrecht van belang. Hiervoor gelden de reguliere tarieven.

Naar boven

Voordelige en handige parkeerweetjes

  • Dagje shoppen? Profiteer dan van het dagtarief. U betaalt in de parkeergarages van Almere Stad maximaal €9,71 (inrijden tussen 7.00-18.00 uur) en in Almere Buiten slechts € 2,04 (inrijden tussen 8.00-22.00 uur). 
  • Voor een avondje stappen is er een voordelig avondtarief in de parkeergarages van Almere Stad maximaal €5,11 (inrijden tussen18.00-24.00 uur). In Almere Buiten geldt het dagtarief (tot 22.00 uur) van € 2,04. 
  • Belparkeren: In het hele betaaldparkeergebied van Almere kunt u bij het straatparkeren gebruikmaken van belparkeren. Er zijn 3 belparkeerzones: Almere Stad, Almere Buiten en voor parkeren op het Tegelzetterdek in Almere Stad. Verplaatst u uw voertuig binnen dezelfde zone dan is afmelden niet nodig. 
  • Tariefstaffels: Almere hanteert kleine tijdseenheden. Hierdoor benaderen wij betalen per minuut zoveel als mogelijk. Zie ook parkeertarieven
  • Het maximale dagtarief voor parkeren in Almere Buiten is € 2,04. De straatparkeerkaart is in het hele centrumgebied - Buitenmere en Doemere – geldig. Bij het straatparkeren kunt u ook gebruik maken van belparkeren. Een parkeerticket voor garageparkeren is geldig van het moment van inrijden tot het moment van uitrijden. De garageticket is niet geldig op straat.
  • Parkeert u vaak in het centrum van Almere Buiten? Dan is een 5-, of 7-daags Florida-abonnement misschien wat voor u. U betaalt hiervoor minder dan € 1,00 PER DAG. Dit abonnement is voor iedereen beschikbaar!
  • Als u vaak parkeert in de parkeergarage in Almere Buiten dan is een parkeerpas die u kunt opwaarderen wellicht handig voor u. U kunt door het invoeren van uw parkeerkaart bij de in- en uitrijdterminal makkelijk en snel betalen. De parkeerkaart kan in de parkeergarage opgewaardeerd worden. De parkeerkaart kost eenmalig € 5,- en is verkrijgbaar bij de Parkeerservice. De parkeerpas kunt u niet gebruiken bij straatparkeren.