Parkeren bezoeker

Almere kent meerdere centra met voldoende parkeergelegenheid dichtbij alle winkels en uitgaansgelegenheden. In Almere is geïnvesteerd in goede, veilige en schone parkeergarages en -terreinen. Kies je voor straatparkeren dan kun je belparkeren of een parkeerticket bij de automaat kopen. 

Betaaltijden

Op straat, op parkeerterreinen en in de parkeergarages gelden onderstaande betaaltijden.

Betaaltijden
Almere BuitenAlmere Stad
Maandag t/m zaterdag 08.00-22.00 uurMaandag t/m zaterdag 07.00-24.00 uur
Zondag 12.00 - 17.00 uurZondag 12.00 - 24.00 uur

Ook op alle feestdagen gelden bovenstaande betaaltijden.

Tarieven Almere Stad

Het voordeligst parkeer je in de parkeergarages en op de parkeerterreinen. Parkeren op straat is duurder, zie parkeertarieven.

Als je langer wil parkeren zijn er ook dag- en weekkaarten mogelijk. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij Parkeerservice.

Tarieven Almere Buiten

In Almere Buiten zijn de parkeertarieven op straat en in de garages gelijk, zie parkeertarieven. Een dagkaart in Almere Buiten is 24 uur geldig. Bij de parkeerautomaten op straat kun je ook een parkeerticket voor meer dagen kopen (maximaal 7 dagen).

Betaalmogelijkheden

In Almere kun je op verschillende manieren jouw parkeergeld betalen:

Betaalmogelijkheden

             Straat                                         Garages 
 Almere Stad op straatAlmere Buiten op straatAlmere stad bij in- en uitrijden garageAlmere Stad bij betaalautomaat garageAlmere Buiten bij in- en uitrijden garageAlmere Buiten bij betaalautomaat garage
Mobiel parkeren (met app)++----
Bankpas dip & go+++-+-
Bankpas tap & go++++++
Bankpas pin++-+-+
Creditcard--++++
Contant bankbiljet---+-+
Contant munt++-+-+
Waardekaart--+-+-

+ = aanwezig 
-  = niet aanwezig

Blauwe zone

In gebieden waar je gratis mag parkeren kan een blauwe zone gelden. In deze zone mag je alleen kort parkeren met een parkeerschijf. 

De blauwe zone geldt op maandag, dinsdag en woensdag van 9.00-22.00 uur, van donderdag tot en met zaterdag van 9.00-24.00 uur en op zondag van 12.00-17.00 uur. Met een parkeerschijf mag je 1 uur parkeren.

Betalen per minuut in Almere Stad

In de gemeente Almere betaal je per minuut. Bij de parkeergarages in Almere Stad betaal je bij cashless betalingen (met bankpas of creditcard) per minuut. Je betaalt 'real time' voor de tijd dat je daadwerkelijk hebt geparkeerd.

Betaling met bankbiljetten of muntgeld blijft mogelijk. Je betaalt dan per stap van 50 cent. Op het display zie je het niet-afgeronde bedrag (bedrag bij cashless betaling). Dit bedrag wordt naar boven afgerond. Voor de eerste 9 minuten betaal je € 0,50, daarna betaal je € 0,50 per 15 minuten.

Bij alle parkeerautomaten op straat kun je betalen met je bankpas of creditcard en bij een deel van de automaten ook met muntgeld. Bekijk het overzicht van parkeerautomaten.

Bij parkeren op straat en op de parkeerterreinen kun je betalen via een parkeer-app op je mobiele telefoon.

In de parkeergarages en op de parkeerterreinen kun je bij alle automaten met jouw bankpas of creditcard betalen en bij een deel van de automaten ook met contant geld. In Almere Stad kun je ook in- en uitrijden met jouw bankpas of creditcard. Staat er een rij bij de betaalautomaat? Je kunt dan met jouw bankpas of creditcard afrekenen bij de uitrit.

Bekijk de tarievenpagina

Snel een parkeerplaats vinden

Op zes plaatsen rond het centrum van Almere Stad staan digitale informatiepanelen. Elke garage heeft een eigen nummer (P1 – P12). Op het informatiepaneel kun je zien waar de garages zijn en hoe je hier het snelst naar toe kunt rijden. Zie je op het paneel dat een parkeergarage rood is, dan is deze garage vol. Een wit gekleurde parkeergarage geeft aan dat er ruimte is om te parkeren. Zo is in een oogopslag te zien of de garage van jouw voorkeur nog plek heeft. 

Laadpalen elektrische auto's

In Almere zijn op diverse plaatsen oplaadpunten voor jouw elektrische auto. Niet alleen op straat maar ook in de meeste parkeergarages. Voor een overzicht van de oplaadpunten en beschikbaarheid kun je kijken op oplaadpunten.nl

Let op: sta je binnen het betaaldparkeergebied dan is een geldig parkeerrecht van belang. Hiervoor gelden de reguliere tarieven.