Direct naar paginainhoud

Speciaal voor bedrijven in betaaldparkeergebieden zijn verschillende parkeerproducten beschikbaar voor hun werknemers, bezoek en klanten. Op deze pagina vindt u informatie over de verschillende producten.

Abonnementen voor bedrijven en werknemers

Werknemers en bedrijven in een gebied met betaald parkeren kunnen bij de Parkeerservice een abonnement aanvragen waarmee in een van de parkeergarages kan worden geparkeerd. Er zijn verschillende soorten bedrijfsabonnementen beschikbaar:

  • een abonnement voor  3 dagen per week (met  tijdsbeperking) voor werknemers;
  • een abonnement voor  5 dagen per week (met  tijdsbeperking) voor werknemers en bedrijven;
  • een abonnement voor 7 dagen per week (zonder  tijdsbeperking) voor werknemers en bedrijven.

Het 5-daagse abonnement met tijdsbeperking is van maandag t/m vrijdag van 7:00- 19:00 uur geldig. Het 3-daagse abonnement met tijdsbeperking is geldig op 3 vooraf door u aangegeven werkdagen (maandag t/m vrijdag), van 7:00-19:00 uur. Op andere tijden gedraagt de kaart zich als een kortparkeerkaart en kunt u het verschuldigde bedrag bij de parkeerautomaat bijbetalen. Als u bijvoorbeeld om 20:00 uur uitrijdt, dan betaalt u het kortparkeertarief van 19:00-20:00 uur. 
Een abonnement in een van de parkeergarages in Almere Buiten is geldig tot 22.00 uur ’s avonds.

Het abonnement zonder  tijdsbeperking is 7 dagen per week, 24 uur per dag geldig.

U kunt als bedrijf of werknemer digitaal een abonnement aanvragen via het e-loket. Houd hierbij de volgende gegevens/ documenten bij de hand: benodigde documenten ondernemer, benodigde documenten werknemer. U kunt uw abonnement ook aan de balie bij de Parkeerservice aanvragen. Vergeet u niet de benodigde documenten mee te nemen: benodigde documenten ondernemer, benodigde documenten werknemer. Als werknemer dient u ook uw DigiD-code mee te nemen. 

Voor werknemers in het centrumgebied van Almere Buiten is het ook mogelijk een werknemersvergunning aan te vragen. Hiermee kunt u op straat parkeren in de Miamistraat en aan de noordzijde van de Torontoweg. Ook de werknemersvergunning kunt u digitaal aanvragen via het e-loket. Houd hierbij de volgende gegevens/ documenten bij de hand. Kiest u ervoor om de vergunning aan de balie van de Parkeerservice aan te vragen, vergeet dan niet de benodigde documenten en uw DigiD-code mee te nemen.

Kijk hier voor de parkeertarieven.

Abonnement alle garages

Naast de abonnementen die alleen geldig zijn in een specifieke garage is er ook een algemeen abonnement. Hiermee kunt u in alle openbare garages in het centrum van Almere Stad parkeren. U kunt een abonnement voor alle garages digitaal aanvragen via het e-loket. U kunt het abonnement ook aanvragen aan de balie van de Parkeerservice. Vergeet u niet uw DigiD-code mee te nemen. Kijk hier voor de parkeertarieven.

Waardekaart (voormalige rittenkaart) voor werknemers

Om werknemers met een wisselend arbeidspatroon tegemoet te komen is er ook een waardekaart (voormalige rittenkaart) beschikbaar. Hiermee kunt u voordelig parkeren in de parkeergarages in de betaaldparkeergebieden van Almere Stad of Almere Buiten.

U kunt de waardekaart bestellen via het e-loket op parkeren.almere.nl of afhalen bij de balie van Parkeerservice, Blekerstraat 4 in Almere Stad. De Waardekaart kost 5 euro bij aanschaf.

Opwaarderen saldo

Na aanschaf kunt u bij elke betaalautomaat in een parkeergarage of parkeerterrein de Waardekaart opwaarderen met een geldbedrag naar keuze. Bij het uitrijden van de garage of het terrein boekt de uitrijterminal het te betalen bedrag van het saldo af. Als de kaart leeg is laadt u deze eenvoudig weer op bij een betaalautomaat in een gemeentelijke parkeergarage of parkeerterrein.

Klik hier voor het aanvraagformulier waardekaart voor werknemers en forensen. Kijk hier voor de parkeertarieven.

Zorgvergunning

Vanaf 2013 is het mogelijk om een zorgvergunning aan te vragen om zorg- of hulpverleningstaken te kunnen uitvoeren in het betaaldparkeergebieden. Deze vergunning kan aangevraagd worden voor hulpverleners met een ambulante functie die werkzaamheden verrichten op het gebied van zorg bij mensen thuis. De zorgvergunning kan alleen worden verleend als voor de uitoefening van de zorg gebruik wordt gemaakt van een motorvoertuig. Zorgvergunningen kunnen uitsluitend worden aangevraagd door de overkoepelende instelling; aanvragen door individuele medewerkers worden niet in behandeling genomen.

De vergunning is alleen geldig in het op de vergunning aangegeven gebied.
De zorgvergunning kunt u aanvragen aan de balie van de Parkeerservice. Kijk voor de kosten bij parkeertarieven.

Kortingskaarten voor klanten en bezoekers

Als ondernemer kunt u het uw klanten en bezoek nóg makkelijker en aantrekkelijker maken om naar Almere te komen met kortings- en uitrijkaarten voor parkeergarages. In Almere Buiten zijn ook kortingskaarten voor straatparkeren mogelijk.

Kortingskaarten

U kunt als ondernemer een kortingskaart meegeven aan klanten die hun auto neerzetten in één van de parkeergarages in het centrum van Almere Stad of -Buiten. Bijvoorbeeld wanneer zij voor een bepaald bedrag bij u kopen. Met de kortingskaart kunnen ze gedurende een bepaalde tijd gratis parkeren. U bepaalt zelf de parkeerduur die op de kaart wordt geladen. Voor het straatparkeren in Almere Buiten zijn kraskaarten beschikbaar met een parkeerduur van 1 of 2 uur.

  • minimale afname 50 stuks
  • korting bij afname van grotere volumes
  • facturering geschiedt achteraf maandelijks of per kwartaal (volgens uw voorkeur)
  • u betaalt alleen voor de daadwerkelijk gebruikte parkeertijd
  • ongebruikte kaarten worden niet teruggenomen

Heeft u interesse in het aanbieden van kortingskaarten aan uw klanten? Neem dan contact op met de Parkeerservice.

Bezoekerskaart blauwe zone

Is uw bedrijf in een blauwe zone gevestigd, dan kunt u bezoekerskaarten kopen. Met een bezoekerskaart voor een blauwe zone kan geparkeerd worden in de aangegeven zone.

Er zijn 2 soorten bezoekerskaarten. Een kaart waarmee uw bezoek maximaal 4 uur kan parkeren, en een kaart waarmee uw bezoek een hele dag kan parkeren. De bezoekerskaarten zijn voor eenmalig gebruik. Op de kaart vult u datum, tijdstip en kenteken in, waarna uw bezoek de kaart achter de voorruit van de auto plaatst.
De bezoekerskaarten kunt u aanschaffen bij de Parkeerservice. Kijk voor de kosten bij parkeertarieven. De blauwe zonegebieden vindt u op de kaarten Blauwe zones Almere Stad en Blauwe zones Almere Buiten.

Laden en lossen

Als u aantoonbaar geen gebruik kunt maken van de officiële laad- en loshoven, is het mogelijk bij uitzondering gebruik te maken van het openbare gebied (voetgangersgebied). Hiervoor heeft u een RVV-ontheffing nodig. Voor het betaaldparkeergebied kunt u deze aanvragen met het aanvraagformulier RVV-ontheffing.