Aanvragen parkeerproducten

Je kunt vrijwel alle producten makkelijk via ons e-loket aanvragen. Hiervoor log je in met jouw DigiD. Als jij geen DigiD hebt, dan kunt je die aanvragen op: http://www.digid.nl/aanvragen.

Online aanvragen via E-loket

Voor sommige aanvragen dien jij documenten bij te voegen, bijvoorbeeld een werkgeversverklaring en/of een berijdersverklaring. Je kunt een scan of goed leesbare foto van de documenten uploaden. 

Voor producten die nog niet in het e-loket beschikbaar zijn kun je terecht bij Parkeerservice, Blekerstraat 6, in Almere. Vergeet niet het ingevulde aanvraagformulier (zie onderstaand overzicht) en eventuele benodigde documenten mee te nemen.

Aanvraagformulier

*Aanvraag RVV-ontheffing

Wil jij als bewoner of als bedrijf met jouw motorvoertuig tijdelijk voet- of fietspaden mogen berijden, parkeren of stoppen in gebieden met een blauwe zone of een parkeer- of stopverbod, dan heb je hiervoor een RVV-ontheffing nodig. Als je zo'n ontheffing wilt hebben in het centrumgebied van Almere Stad en/of van Almere Buiten, dan kun jij deze aanvragen bij Parkeerservice met het formulier 'Aanvraag RVV-ontheffing' dat je hierboven vindt.

In alle andere gevallen - ook als je in opdracht van de gemeente Almere werkzaamheden uitvoert en daarvoor over voetpaden, fietspaden of busbanen moet rijden - kun jij jouw aanvraag indienen bij de afdeling VTH van de gemeente Almere. Meer informatie over de ontheffing en het aanvraagformulier.