Direct naar paginainhoud

Almere heeft een aantal Parkeer-en-Reis-terreinen. Hier kunnen automobilisten parkeren bij bus- en/of treinstations, vanwaar zij makkelijk kunnen overstappen op het openbaar vervoer.

Speciaal voor forensen die vanaf het NS-station in Almere Stad reizen, zijn parkeerabonnementen dichtbij het station en tegen aantrekkelijke tarieven beschikbaar. Kijk hier voor de parkeertarieven.

Forenst u vanaf het NS-station in Almere Buiten dan kunt u gebruikmaken van het goedkope abonnement waarmee u in de Floridagarage parkeert voor nog geen euro per dag! Kijk hier voor de parkeertarieven.

Het forensenabonnement en het Florida-abonnement zijn geldig van maandag t/m vrijdag, 24 uur per dag. Het Florida-abonnement is ook verkrijgbaar als 7 daags onbeperkt abonnement.

Deze producten kunt u digitaal aanvragen via ons eloket.

Waardekaart (voormalige rittenkaarten)

Forenst u minder vaak of geregeld, dan is de waardekaart wellicht een interessante optie voor u.

De Waardekaart is bestemd voor werknemers van bedrijven. U kunt de waardekaart bestellen via het e-loket op parkeren.almere.nl of afhalen bij de balie van Parkeerservice, Blekerstraat 4 in Almere Stad. De Waardekaart kost 5 euro bij aanschaf. 

Na aanschaf kunt u bij elke betaalautomaat in een parkeergarage of parkeerterrein de Waardekaart opwaarderen met een geldbedrag naar keuze. Bij het uitrijden van de garage of het terrein boekt de uitrijterminal het te betalen bedrag van het saldo af. Als de kaart leeg is laadt u deze eenvoudig weer op bij een betaalautomaat in een gemeentelijke parkeergarage of parkeerterrein

Het aanvraagformulier vindt u hier.

Carpoolparkeerplaatsen

Als u niet met het openbaar vervoer forenst, maar met collega’s carpoolt, kunt u gebruikmaken van onze carpoolstroken. Parkeren op de carpoolstroken is gratis.

Laadpalen elektrische auto's

In Almere zijn op diverse plaatsen oplaadpunten voor uw elektrische auto. Niet alleen op straat maar ook in de meeste parkeergarages. Voor een overzicht van de oplaadpunten en beschikbaarheid kunt u kijken op oplaadpunten.nl.

Let op: staat u binnen het betaaldparkeergebied dan is een geldig parkeerrecht van belang. Hiervoor gelden de reguliere tarieven.