Parkeren forensen

Almere heeft een aantal P+R-terreinen. Hier kun je je auto vlak bij een bus- en/of treinstation parkeren. Zo kun je makkelijk overstappen op het openbaar vervoer.

Almere Stad

Speciaal voor forensen die vanaf het NS-station in Almere Stad reizen, zijn parkeerabonnementen en -vergunningen dichtbij het station en tegen aantrekkelijke tarieven beschikbaar:

  • Forensenabonnement in de Schoutgarage (5 en 7 dagen)
  • Forensenvergunning op het  Koolzaadveld (5 en 7 dagen)

Het forensen abonnement/vergunning is geldig van maandag t/m vrijdag, van 7 tot 24 uur. Het forensen abonnement/vergunning is ook verkrijgbaar als zevendaags onbeperkt abonnement/vergunning. Bekijk de tarieven

Je kunt de abonnementen en/of vergunningen online aanvragen via het eloket.

Almere Buiten

Forens je vanaf het NS-station in Almere Buiten dan kun je gebruikmaken van het goedkope abonnement waarmee je in de Floridagarage parkeert. Bekijk de parkeertarieven.

Het forensenabonnement en het Floridagarage-abonnement zijn geldig van maandag t/m vrijdag, 24 uur per dag. Het Floridagarage-abonnement is ook verkrijgbaar als zevendaags onbeperkt abonnement.

Waardekaart

Forens je minder vaak, dan is de waardekaart wellicht een interessante optie voor je. De waardekaart is bestemd voor werknemers van bedrijven. 

Na aanschaf kun je bij elke parkeerautomaat in een parkeergarage of parkeerterrein de waardekaart opwaarderen met een geldbedrag naar keuze. Bij het uitrijden van de garage of het terrein boekt de uitrijterminal het te betalen bedrag van het saldo af. Als de kaart leeg is laad je deze eenvoudig weer op bij een parkeerautomaat in een parkeergarage of parkeerterrein. 

De waardekaart kun je online aanvragen via het eloket. Je kunt de waardekaart ook afhalen bij de balie van Parkeerservice, Blekerstraat 4 in Almere Stad. De waardekaart kost 5 euro bij aanschaf. 

Carpoolparkeerplaatsen

Als je niet met het openbaar vervoer forenst, maar met collega‚Äôs carpoolt, kun je gebruikmaken van onze carpoolstroken. Parkeren op de carpoolstroken is gratis.