Parkeren forensen

Almere heeft een aantal P+R-terreinen. Hier kun je je auto vlak bij een bus- en/of treinstation parkeren. Zo kun je makkelijk overstappen op het openbaar vervoer.

Speciaal voor forensen die vanaf het NS-station in Almere Stad reizen, zijn parkeerabonnementen dichtbij het station en tegen aantrekkelijke tarieven beschikbaar. Forens je vanaf het NS-station in Almere Buiten dan kun je gebruikmaken van het goedkope abonnement waarmee je in de Floridagarage parkeert. Bekijk de parkeertarieven.

Het forensenabonnement en het Floridagarage-abonnement zijn geldig van maandag t/m vrijdag, 24 uur per dag. Het Floridagarage-abonnement is ook verkrijgbaar als zevendaags onbeperkt abonnement.

Forensen- of Floridagarage-abonnement online aanvragen

Waardekaart (voormalige rittenkaarten)

Forens je minder vaak, dan is de waardekaart wellicht een interessante optie voor je. De waardekaart is bestemd voor werknemers van bedrijven. 

Na aanschaf kun je bij elke betaalautomaat in een parkeergarage of parkeerterrein de waardekaart opwaarderen met een geldbedrag naar keuze. Bij het uitrijden van de garage of het terrein boekt de uitrijterminal het te betalen bedrag van het saldo af. Als de kaart leeg is laad je deze eenvoudig weer op bij een betaalautomaat in een parkeergarage of parkeerterrein.

Waardekaart online bestellen 

Je kunt de waardekaart ook afhalen bij de balie van Parkeerservice, Blekerstraat 4 in Almere Stad. De waardekaart kost 5 euro bij aanschaf. 

Carpoolparkeerplaatsen

Als je niet met het openbaar vervoer forenst, maar met collega‚Äôs carpoolt, kun je gebruikmaken van onze carpoolstroken. Parkeren op de carpoolstroken is gratis.