Direct naar paginainhoud

fietsparkeren

Waar vind ik het fietsdepot Esplanade?

Het fietsdepot zit aan de Esplanade 00, 1315 CT in Almere Stad (vanuit de Hospitaalgarage naar de Foodpassage, tegenover de schouwburg -KAF-)

Wie bepaalt of mijn fiets niet goed staat?

Dat wordt gedaan door gemeentelijke toezichthouders of handhavers die hiervoor toestemming hebben gekregen.

Wie haalt mijn fiets weg?

De toezichthouders van de gemeente Almere.

Welke fietsen gaan naar het depot?

Alle fietsen die in opdracht van de toezichthouders of handhavers van de gemeente zijn verwijderd. Dat kunnen fout en hinderlijk gestalde fietsen zijn of weesfietsen/wrakken.

Hoe lang bewaart het Fietsdepot fietsen die zijn weggehaald?

De fietsen worden 13 weken bewaard. Daarna wordt de gemeente eigenaar van de fiets. Het is dus belangrijk uw fiets zo spoedig mogelijk op te halen! Fietswrakken worden na 2 weken vernietigd.

Wat gebeurt er met fietsen die niet op tijd worden opgehaald?

Fietsen die voor de handel geschikt zijn worden na 13 weken aan de vakhandel verkocht.

Wat moet ik doen als mijn fiets (waarschijnlijk) is verwijderd?

Kijk een dag nadat hij is verwijderd op www.verlorenofgevonden.nl. Je kunt daar zien of hij bij het fietsdepot staat. Staat hij bij het fietsdepot? Kom dan langs met een geldig legitimatiebewijs, sleuteltje van de fiets of een ander bewijs van eigendom en een PIN pas.

Moet ik betalen om mijn fiets terug te krijgen als hij bij het fietsdepot Esplanade staat?

Als je fiets is verwijderd moet je bij het afhalen van je fiets € 25 euro betalen als tegemoetkoming in de kosten voor de verwijdering. Let op! U kunt alleen met uw pinpas of creditcard betalen! Contant geld wordt voor uw en onze veiligheid niet geaccepteerd.

Is er nog plek voor elektrische fietsen in de Schrijverstalling?

Er zijn 5 plekken voor e-bikes en bij binnenkomst rechts een strook ook voor 10 e-bikes. Al deze rekken zijn namelijk extra breed (50cm).

Waar kan ik mijn scooters stallen?

Vanwege beperkte ruimte is besloten om de scooters buiten de stalling aan de Hospitaal en Schrijverstraat te laten plaatsen. In de Stadhuispromenade stalling is overigens nog steeds plek voor scooters. Verder worden er op diverse locaties in het Centrum (o.a. Grote Markt) speciale scooterplekken aangebracht eventueel voorzien van een scooterbeugel om deze veilig hieraan te bevestigen. Daarnaast is het aantal plekken voor e-bikes niet verminderd maar juist uitgebreid en zijn er ook meer fietsenrekken met een bredere tussenruimte (50 cm) waar deze fietsen veilig en netjes kunnen worden gestald.

Is er voldoende ruimte in fietsenstallingen?

er zijn dubbellaagse rekken geplaatst en de aanwezige weesfietsen/wrakken worden verwijderd en afgevoerd naar het fietsdepot.

Kan ik mijn fiets dichtbij stallen op marktdagen?

De bewaakte Stadhuispromenadestalling (naast de Bibliotheek) bevindt zich direct aan de markt. Hier is het mogelijk een bakfiets te stallen. Veder is er een uitbreiding van het aantal fietsnietjes, gemarkeerde scooterplekken rond het centrum waar het eveneens mogelijk is een bakfiets te stallen.

Waar kan ik terecht met mijn bakfiets, driewieler, duofiets, snorfiets, fietskar?

De bewaakte Stadhuispromenadestalling (naast de Bibliotheek) bevindt zich direct aan de markt. Hier is het mogelijk dit soort fietsen te stallen. Verder is er een uitbreiding van het aantal fietsnietjes en gemarkeerde scooterplekken rond het centrum waar het eveneens mogelijk is om dit soort fietsen te stallen. Voor Almere Buiten is dit mogelijk in de fietsenstalling aan het Baltimoreplein.

Wat als de fietsenrekken vol zijn?

Uitwijken naar een dichtstbijzijnde mogelijkheid of in één van de fietsenstallingen aan de Hospitaaldreef, de Schrijverstraat of de Stadhuispromenade.

Wat zijn de gebieden waar wordt gehandhaafd

Op de website parkeren.almere.nl staan plattegronden met daarop het gebied waarbinnen gehandhaafd gaat worden. Daarnaast zijn rondom deze gebieden zogeheten zone borden (parkeerverbodsborden) met informatie geplaatst.

Krijgen bijvoorbeeld thuiszorgers/dokters een ontheffing?

Momenteel is hierin niet voorzien maar willen wij graag in contact komen over de nut en noodzaak. Indien het niet spoedeisend is zal de gebruiker van de fiets ( thuiszorg, dokter) net als elk ander gebruiker, gebruik moeten maken van een stalling of rek.

Wat zijn de mogelijkheden voor mindervalide mensen?

Er is een fietssticker ontwikkeld voor mindervalide mensen die gebruik maken van de fiets. Om in aanmerking te komen voor een mindervalide sticker kunt u een mail sturen naar infoverberg dit@almere.nl waarin u beschrijft waarom u denkt in aanmerking te komen voor de mindervalide sticker.
 

Een paar tips

  •   als je fiets geen unieke kenmerken heeft, laat hem dan voorzien van een graveercode
  •   zorg dat je weet welke kenmerken je fiets heeft zodat je in geval van diefstal makkelijk aangifte kunt doen