Fietsdepot

Welke fietsen worden verwijderd?

In Almere zijn fietsen meer dan welkom. Als ze maar goed worden geparkeerd. Er mogen geen gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom hebben we een aantal regels voor het stallen van brommers en fietsen. We verwijderen:

  • Fietsen die gevaarlijk gestald zijn
  • Fietsen die fout gestald staan buiten de hiervoor bestemde voorzieningen. Fietsen die fout geparkeerd zijn geven overlast doordat ze de doorgang van looproutes verkleinen en zorgen voor een rommelig straatbeeld
  • Weesfietsen: fietsen die langer dan 21 dagen achter elkaar op dezelfde plek staan (ook in bewaakte fietsenstallingen)
  • Fietswrakken: fietsen waar niet mee te rijden is, waar essentiële onderdelen missen of waarvan duidelijk te zien is dat er lang niet op is gereden.

Handhaven doen we in het centrum van Almere Stad en Almere Buiten (gebied zwembad  - Baltimoreplein). Ook in alle stationsgebieden: Almere PoortAlmere MuziekwijkAlmere CentrumAlmere ParkwijkAlmere Buiten en Almere Oostvaarders.  

Fiets ophalen bij het fietsdepot

Verwijderde fietsen brengen we naar het fietsdepot. De fietsen staan hier 13 weken opgeslagen. Je kunt je fiets ophalen tegen betaling van €25 en op vertoon van je identiteitsbewijs en de sleutel van de fiets. Je kunt in het fietsdepot alleen pinnen. Ophalen kan zonder afspraak.

Openingstijden

  • Dinsdag, donderdag en vrijdag van 11.00 tot 14.00

Lunchtijd 12.30-13.00 (niet aanwezig).

Zoek jouw fiets

Ben je jouw fiets kwijt? Dan kun je op de website verlorenofgevonden.nl zien of hij bij het fietsdepot Esplanade is terechtgekomen. Als we een fiets in het fietsdepot plaatsen, scannen we de fiets en maken we een foto. Als je fiets op deze site staat, komt meteen het adres tevoorschijn waar de fiets opgehaald kan worden. 

Aangifte doen

Heb je jouw fiets niet teruggevonden bij het fietsdepot Esplanade? Dan is de kans groot dat hij is gestolen. Doe in dat geval altijd aangifte! Het fietsdepot Esplanade werkt samen met de politie aan het bestrijden van fietsendiefstal.    

Aangifte doen kan digitaal. Ga hiervoor naar ​politie.​nl/​aangifte.