Fiets stallen? Gebruik de fietspas

Vanaf november krijg je toegang tot de bewaakte fietsenstallingen in Almere Stad (Hospitaaldreef en Stadhuispromenade) door middel van een fietspas of QR-code. Daarnaast zijn de stallingen voorzien van camerabewaking en is de fietsenstalling voortaan 24/7 geopend. Op deze manier hoef je nooit meer de openingstijden van de fietsenstallingen in de gaten te houden.

Vraag fietspas of QR-code aan

De fietspas of QR-code vraag je digitaal aan via het e-loket van Parkeerservice. De fietspas kost eenmalig € 5,00. Je kunt in plaats van een fietspas ook een QR-code aanvragen, deze is gratis. Ga je liever naar de balie om jouw pas of QR-code aan te vragen? Maak dan eerst een afspraak met Parkeerservice via telefoonnummer 036 534 32 02.

Digitaal fietspas of QR-code aanvragen

Je ontvangt binnen 3 werkdagen na jouw aanvraag de fietspas per post of de QR-code per e-mail. Heb je een afspraak gemaakt bij de balie van Parkeerservice? Dan krijg je de fietspas of QR-code direct mee.

Stallen zonder pas of QR-code

De bewaakte fietsenstallingen in Almere Stad (Hospitaaldreef en Stadhuispromenade) zijn vanaf november enkel toegankelijk met een fietspas of QR-code. Heb of wil je geen fietspas of QR-code? Dan kun je gebruikmaken van de onbewaakte fietsenstallingen aan de Brouwerstraat en de Esplanade of de bewaakte fietsenstalling aan de Schrijverstraat. 

Meer informatie?

De gemeentelijke fietsenstallingen zijn in beheer van Parkeerservice. Voor meer informatie of eventuele vragen kun je terecht bij Parkeerservice via 036 534 32 02 of via e-mail naar info@parkeerservicealmere.nl.

Hoe werkt het stallen van mijn fiets met fietspas of QR-code?

Om toegang te krijgen tot de fietsenstalling scan je jouw fietspas of QR-code bij de deurlezer naast de schuifdeur. Bij het verlaten van de stalling zal de schuifdeur automatisch openen. Je kunt je QR-code ook eenvoudig digitaal opslaan in je smartphone. Mocht je jouw fietspas of QR-code kwijtraken terwijl je fiets al is gestald, kun je via de intercom bij de deur contact opnemen met een medewerker van de meldkamer.

Kan ik de fietspas uit Almere Buiten gebruiken in Almere Stad en andersom?

Dit is niet mogelijk. De fietspas van Almere Stad is alleen te gebruiken in de gemeentelijke fietsenstallingen Hospitaaldreef, Stadhuispromenade en Schrijverstraat in Almere Stad. In de fietsenstalling in Almere Buiten heb je een aparte pas nodig.

Vanaf wanneer is de fietsenstalling alleen te openen met fietspas of QR-code?

Het nieuwe toegangssysteem wordt gefaseerd uitgerold in de fietsenstallingen:

  • Fietsenstalling Hospitaaldreef vanaf maandag 7 november
  • Fietsenstalling Stadhuispromenade vanaf maandag 14 november
  • Fietsenstalling Schrijverstraat vanaf maandag 21 november