Skip to content

Slimme bandenpomp

9 november 2019

Slimme bandenpomp wordt goed gebruikt

Veel mensen ruilen in deze tijd de zomerbanden om voor winterbanden. Als deze uit de opslag komen, hebben ze spanning verloren. Breng uw banden dus altijd direct op de juiste spanning na de bandenwissel. Dit kunt u gratis doen als u parkeert op het Hennepveld bij het Flevoziekenhuis of de Brasiliaplaats in Almere Buiten. Een jaar geleden hebben we in samenwerking met bandopspanning.nl op beide parkeerterreinen een ‘slimme’ bandenpomp’ geplaatst. Sindsdien hebben bijna 6.000 automobilisten gratis hun banden met de slimme bandenpomp op spanning gebracht.

Slimme software helpt een handje

De slimme Bandenpomp werkt op zonne-energie. Slimme software ziet of een band lek is, kan op kenteken de juiste spanning weergeven, corrigeert voor opgewarmde banden, winterbanden en afwijkende bandenmaten. Ook laat de pomp in beeld zien wat de meting is en hoeveel liter brandstof en euro's bespaard worden met het gebruik. 

Veiliger, zuiniger, beter

Autorijden met banden op de juiste spanning is veiliger, zuiniger en beter voor het milieu. De juiste spanning zorgt namelijk voor meer grip (kortere remweg en kleinere kans op slip), minder brandstofverbruik en minder slijtage van de band. Dat levert al snel 100 euro per jaar op. Redenen genoeg om uw banden elke twee maanden lucht te geven.

 

Meer informatie:bandopspanning.nl en geefjebandenlucht.nl