Skip to content

Parkeren forensen

Almere heeft een aantal Parkeer-en-Reis-terreinen. Hier kunnen automobilisten parkeren bij bus- en/of treinstations, vanwaar zij makkelijk kunnen overstappen op het openbaar vervoer.

Speciaal voor forensen die vanaf het NS-station in Almere Stad reizen, zijn parkeerabonnementen dichtbij het station en tegen aantrekkelijke tarieven beschikbaar. Kijk hier voor de parkeertarieven.

Forenst u vanaf het NS-station in Almere Buiten dan kunt u gebruikmaken van het goedkope abonnement waarmee u in de Floridagarage parkeert voor nog geen euro per dag! Kijk hier voor de parkeertarieven.

Het forensenabonnement en het Florida-abonnement zijn geldig van maandag t/m vrijdag, 24 uur per dag. Het Florida-abonnement is ook verkrijgbaar als 7 daags onbeperkt abonnement.

Deze producten kunt u digitaal aanvragen via ons eloket.

Rittenkaarten

Forenst u minder vaak of geregeld, dan zijn rittenkaarten wellicht een interessante optie voor u. U kunt kiezen uit een 10 of 20 rittenaart, waarmee u 10 of 20 keer kunt parkeren in een van de parkeergarages in Almere Buiten of Almere Stad. U betaalt dan aanzienlijk minder dan het reguliere dagtarief, zie tarieven abonnementen en vergunningen.

U kunt rittenkaarten aanvragen aan de balie van de Parkeerservice in Almere Stad.

Het aanvraagformulier vindt u hier.

Carpoolparkeerplaatsen

Als u niet met het openbaar vervoer forenst, maar met collega’s carpoolt, kunt u gebruikmaken van onze carpoolstroken. Parkeren op de carpoolstroken is gratis.

Laadpalen elektrische auto's

In Almere zijn op diverse plaatsen oplaadpunten voor uw elektrische auto. Niet alleen op straat maar ook in de meeste parkeergarages. Voor een overzicht van de oplaadpunten en beschikbaarheid kunt u kijken op oplaadpunten.nl.

Let op: staat u binnen het betaaldparkeergebied dan is een geldig parkeerrecht van belang. Hiervoor gelden de reguliere tarieven.