Skip to content

Campagne Fietsparkeren

In Almere zijn fietsen meer dan welkom. Als ze maar goed worden geparkeerd. In het centrum van Almere Stad en Almere Buiten en rondom de NS-stations kunnen fietsen soms voor hinder zorgen. Om te voorkomen dat het een rommeltje wordt, geldt vanaf 16 november 2017 de regel dat fietsen alleen geparkeerd mogen worden in een fietsenstalling of tegen een rek (nietje). 

Eerst waarschuwen, vanaf 16 november 2017 nieuwe regel

We moeten natuurlijk allemaal even wennen aan deze regel. Daarom gaan we vanaf maandag 16 oktober eerst waarschuwen. 

Maar als u uw fiets vanaf donderdag 16 november 2017 een fiets fout parkeert, riskeert u dat u tegen betaling van € 25 uw fiets moet ophalen bij het depot. Want vanaf die datum worden fout geparkeerde fietsen verwijderd en naar het depot gebracht. 

Welke gebieden? 

Het handhaven beperkt zich niet alleen tot het centrum van Almere Stad en Almere Buiten (gebied zwembad  - Baltimoreplein). Ook alle stationsgebieden worden meegenomen: Almere Poort, Almere Muziekwijk, Almere Centrum, Almere Parkwijk, Almere Buiten en Almere Oostvaarders.  

Waar is het depot? 

Het depot waar de fietsen naar toe gebracht worden kunt u vinden aan de Esplanade 63 (bij de Foodpassage). Het depot is geopend op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. 
Om uw fiets op te halen neemt u uw legitimatiebewijs en het sleuteltje van uw fiets mee. 

U kunt in het depot alleen pinnen om voor uw fiets te betalen. 

Hoe weet ik of mijn fiets in het depot is? 

Als we een fiets in het depot plaatsen, dan scannen we de fiets en maken we een foto. De foto plaatsen we op de website www.verlorenofgevonden.nl. Daar kan de eigenaar naar zijn fiets zoeken en als hij zijn fiets gevonden heeft, komt er meteen het adres van het depot tevoorschijn waar de fiets opgehaald kan worden.