Gehandicapten

Gehandicapten met een geldige gehandicaptenparkeerkaart (duidelijk zichtbaar aangebracht) kunnen hun auto parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen.

Wanneer al deze plaatsen bezet zijn, mag u ook parkeren op de reguliere parkeerplaatsen. Hiervoor hoeft niet betaald te worden. Ook in de parkeergarages en op de parkeerterreinen (achter de slagboom) zijn speciale parkeervakken voor gehandicapten aangebracht. Voor het parkeren achter de slagboom moet wel betaald worden.

Verder mag u onbeperkt parkeren op plaatsen waar voor anderen een beperkte parkeertijd geldt. Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u drie uur parkeren op een plaats waar een parkeerverbod geldt, mits u het verkeer niet hindert. U heeft hiervoor dan geen vergunning of ontheffing nodig.

Met een gehandicaptenparkeerkaart door heel Nederland/Europa kan worden geparkeerd op de daarvoor bestemde plaatsen. 

Gehandicaptenparkeerkaart

Bent u gehandicapt, dan kunt u bij een van de wijkteams een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen. Een parkeerkaart wordt verstrekt aan mensen die door aantoonbare beperkingen loopproblemen hebben. U kunt een aanvraagformulier downloaden op de webpagina van de wijkteams.

Naar boven

Gehandicaptenparkeerplaatsen in het Stadscentrum

Locatie Plaatsen
W. Dreesweg 1
P.J. Oudweg 3
Taxiplein 6
Metropolestraat 3
Schrijverstraat 2
Baljuwstraat 2
Landdrostdreef 3
Hospitaalweg (bezoekers ziekenhuis) 10
Brouwerstraat 3
Blekerstraat 4
Chirurgijhof 2
Leerlinghof 2
Meesterstraat 1
Kolkplein 4
Muntmeesterhof 5
Rentmeesterstraat 1
Regisseurstraat 3

Naar boven