Skip to content

Parkeer je fiets correct en spaar € 25 uit

25 juni 2018

In Almere zijn fietsen meer dan welkom. Als ze maar goed worden geparkeerd in een fietsenstalling of –rek en geen hinder veroorzaken. We hebben daarom de gratis parkeervoorzieningen voor fietsen en scooters opgeknapt en uitgebreid. Ook is de zichtbaarheid van de gratis stallingen vergroot. Verder hebben we de openbare ruimte opgeschoond en ruim 700 weesfietsen en fietswrakken van straat verwijderd.

 

We gaan handhaven

Om de stad netjes te houden, gaan we vanaf 16 juli het fietsparkeerbeleid handhaven in het centrum van Almere Stad en Almere Buiten en in de omgeving van alle stations; van Almere Poort tot en met Almere Oostvaarders. Parkeer je fiets of scooter daarom op een daarvoor bestemde plek en voorkom zo dat het je geld gaat kosten.

Parkeer je fiets goed en bespaar € 25

Verkeerd gestalde fietsen, scooters, weesfietsen en fietswrakken voeren we af naar het Fietsdepot op de Esplanade. De fietsen worden hier 13 weken opgeslagen. Tegen betaling van € 25 en op vertoon van een identiteitsbewijs en de sleutel kan de eigenaar de fiets daar ophalen.